Kiscsoportos edzéseink

Alapok - Nyújtás

A nyújtás, stretching az Optimum órarendjében az alapokat képviseli. Edzéseinken a legmodernebb sporttudományi rendszereket alkalmazzuk, mint az SMR - self myofascia relase, vagy a Mobility stick rendszerét. A cél az izmok regenerációjának elősegítése, a sérülések megelőzése, az ülő életmódból adódó izomfájdalmak, diszfunkciók feloldása, a jobb  egészségesebb  és mozgákonyabb test kialakítása. Mindenkinek ajánljuk!

Cardio - WALKenergie 

WALKenergie mechanikus gyaloglógépeken végzett csoportos, zenés fitness edzés, mely rengeteg pozitív tulajdonságával segít, hogy sokkal fittebbé, egészségesebbé és energikusabbá válhass!

Melyek ezek?

 - rendkívüli zsírégető hatás:

  • akár 400-800 kalóriát is elégethetsz egy órán
  • fogyni vágyó vendégeink kedvence

 - erősíti a test teljes izomzatát és a csontozatot:

  • egy percre sem kíméli a farizmokat
  • formálja a váll és hát izmait
  • segít a szép testtartás kialakításában

- javítja kitartásod és közérzeted:

  • fokozza az állóképességet
  • oldja a stresszt, javítja a mentális egészséget

 - nemtől, életkortól, edzettségi szinttől független

  • segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében
  • ízületkímélő, akár rehabilitáció alatt is végezhető

Funcionális training 

A funkcionális edzés folyamán akár saját testsúllyal, akár más súllyal olyan gyakorlatokat végzünk, amely során az egész testet átmozgatjuk.

És ez itt a lényeg, hogy ez a módszer a testet egészként kezeli: nem külön izomcsoportokat edzünk, hanem egyszerre több izomcsoport együttesét. Nincs külön lábnap vagy bicepsz nap, mint a hagyományos testépítésnél. (Az egy-egy izomcsoportra épülő edzést hívjuk izolációs edzésnek, amikor csak egy izomra fókuszálunk, a komplex erőfejlesztés pedig az, amikor az adott gyakorlatban több izom is részt vesz.)

A gyakorlatokat tekintve a funkcionális edzés a mindennapokban előforduló mozgásokból merít: guggolások, kitörések, karhajlítások-nyújtások, törzsfordítások stb. Kiemelkedő szerepe van benne a core izomzatnak, amik a gerinc neutrális helyzetben tartásáért felelnek, ők a tartó izmok. Ha elhatároztuk, hogy erősítő edzésekre járunk, akkor figyelembe kell venni, hogy az első lépés mindig a vázizomzat edzése, hogy a későbbi terheléseket majd elbírják a csípő és gerinc környéki izmok. Ez az edzésforma a keringési rendszert is komolyan igénybe veszi, így az állóképességet is fejleszti. Tehát a funkcionális edzést nem csak az eszköz teszi azzá!

Az Optimumban Optimum erőnléti alapok néven, és az 12 hét minusz 12 kg programként, de személyi edzésben  is funkcionális traininget oktatunk, és az eredményességét havonta kiértékeljük, vissza mérjük.