Állapotfelmérések

Egészségügyi konzultáció életmódváltáshoz 

Az Optimum táplálkozási tanácsadás a funkcionális medicina szemüvegén keresztül feltárja az okokat, és az ember egészét vizsgálja.

Az anamnézis felvétel után szükséges lesz az esetleges egészségügyi iratait, laborjait átnéznünk, testösszetételt mérnünk, és a következő hetekben az étkezési naplóját 2 alkalommal heti rendszerességben javítanunk.

Csak igy tudunk ésszerű, az Ön számára megfelelő életmód, étkezés tervezést végrehajtani.

A komplett csomag tartalma:

- Anamnézis felvétel

- Testösszetétel mérés

- Laborok áttekintése

- Esetleges kiegészítő vizsgálatok bekérése

- 2 alkalommal étkezési napló elemzés

- Személyre szabott étkezési tanácsadás

Diagnosztikai pontosságú testösszetétel mérés életmódváltáshoz

AZ N 20 orvosdiagnosztikai testösszetétel mérő eszköz sporttudományi mérésekre is alkalmas pontossággal csupán 4 perc alatt 54 adatot szolgáltat a test izomtömeg, zsírtömeg, zsigeri zsírtömeg, jobb és bal láb , jobb és bal kar izomtömeg, ásványi anyag, fehérje, extra és intracelluláris vizmennyiségéről.

A 4 perces mérést 30 perces kiértékelés követi, amiben segítséget adunk a kapott adatok birtokában, a helyes életmód, sport útvonalat kialakítani.

A komplett állapotfelmérés az anamnézis felvételtől az adatok kiértékeléséig 60 percet vesz igénybe.

Mozgásszervi állapotfelmérés életmódváltáshoz

Az FMS teszt az amerikai Gray Cook munkássága nyomán jött létre az élsportolók sérülésveszélyes pontjainak kiszűrésére, elemzésére, az elvégzett korrekciós munka ellenőrzésére.

Az elmúlt 10 évben más minden profi NB 1 es csapat számára kötelező lett az FMS szakértő alkalmazása , és a mérések havi rendszerességű elvégzése.

A teszt annyira professzionális, hogy az Optimumban az  átlag emberek, vállalati egészségtrainingek és személyi illetve csoportos edzésprogramokban résztvevőknek is javasoljuk elvégezni hiszen 1 óra leforgása alatt kiderül, mely sportmozgások és milyen szinten űzhetőek sérülések nélkül, és mit kell tennünk ahhoz, hogy esetleges fájdalmaink helyét pontosan beazonosítsuk, az okokat feltárjuk és a test biomechanikáját helyreállítsuk, a fájdalmakat szüntessük.